DETTE ER VIKTIG FØR DU BEGYNNER.

Underlaget må være slett og konstruksjonen stabil.
Med fliser som underlag sjekk att det ikke er bom og att de sitter godt fast.
Underlaget må være fri for støv,fett og annet smuss som kan hemme heft (primer)

PRIMER
Primer kommer i 2 varianter .
1. Primer til sugende underlag som f.eks spon,betong og avrettningsmasse osv… Skal blandes 1.1 med like deler vann.
2. Spesialprimer til ikke sugende undelag f.eks fliser,laminat,glass og metall osv.. Spesialprimer er ferdigblandet til bruk.
Du begynner med å prime underlaget med primer. Påføres med rulle eller kost ( anbefaler kost) Tørketiden beregnes til 2-3 timer.

BASE TIL FIBERNETTING
Bland basen til fibernettingen med vann til den får en lett konsistens , dette er til å forsterke underlaget. Beregne ca 2 kg sement til 1 m2 flate , legg så fibernettingen i massen og påfør ett tynt lag slik att fibernettingen dekkes/bakes inn i basen. Tørketid ca 12 timer.

HARPIKS
Fra 1 Mars 2018 vil farge komme seperat , det skal blandes 1 stk farge i hver kanne harpiks 7,2 L .

MIKROSEMENT GROV (2 lag)
Bland mikrosement Grov komponent A med harpiks komponent B (kannen ristes godt før bruk, det må ikke sitte igjen rester av fargen i kannen og om det er litt vanskelig å riste ut, snu kannen på hodet og “trykk” bunnfallen ut. Beregne ca 1 kg sement til 1 m2 flate. Massen blandes med elektrisk visp til det blir en konsistens som er lett å jobbe med og fri for klumper.
Visp først en gang og vent 5-10 min og visp igjen. Bland det du vil klare å bruke sånn ca 0,5 t arbeid (da massen tørker forholdsvis raskt i bøtten). Bruk ett stålbrett å påføre Mikrosementen Tørketid ca 6 timer , kan påføre lag nr 2 etter 3 timer.
Når Mikrosementen er tørket kan den slipes med maskin eller for hånd for å fjerne nupper osv.. ta så prosessen på nytt og påfør lag nr 2 på samme måte (husk å rengjøre for støv) tørketiden på lag nr 2 er også 6 timer. For å unngå sliping , glatt med stålbrett når mikrosementen begynner tørke/bli hard.
Rens ofte stålbrettet med en fuktig klut når du glatter.

MIKROSEMENT MEDIUM
Kannen med komponent B ristes godt å blandes i Mikrosementen på samme måte som Grov og beregn 0,7 kg pr m2 pr lag. Her blandes det også så mye man klarer arbeide på 0,5 timer.
Mikrosementen påføres med stålbrett og dras ut i jevne bevegelser.Tørketiden er også her 6 timer pr strøk. Overflaten slipes til ønsket resultat og rengjøres for støv før neste lag påføres.
For å unngå sliping, glatt med stålbrett nå mikrosementen begynner tørke/bli hard.
Rens ofte stålbrettet med en fuktig klut når du glatter.

MIKROSEMENT FIN ( 2 lag grov + 2 lag fin , om du har brukt base med netting trenger du kun 1 lag med grov)
Gjøres på samme måte som Mikrosement Medium men her bruker du 0,5 kg pr m2 pr lag for å få ett finere resultat.
I denne prosessen kan du ikke glatte når det begynner tørke , her kan du slipe når mikrosementen er nesten tørr , du bruker da ett pussepapir for hånd og går lett over den før den herder.
For ett enda finere resultat kan du bruke håndflaten og glatte.

SEALER / IMPREGNERING
Når alle lag er tørre og rengjort for støv påføres sealer som fortynnes med 1.1 (like deler sealer og vann) påføres med kost ( ca 1m2 om gangen) og dra over med svamp i sirkler. Tørketiden her er 2-3 timer.

LAKK
Forsegle Mikrosementen med 2 komponent lakk ( 4 deler lakk til 1 del herder)og påføres med egnet rulle for lakk og ( 2 lag.)
Tørketiden mellom strøkene er 2-3 timer. Denne lakken er meget sterk og det MÅ benyttes verne maske, vi anbefaler den til 3M artikkelnr 06942.

HUSK Å HA GOD LUFTING I ROMMET.

NB Det kan forekomme “weetlook” flekker i dusjsonen rundt sluket , dette har ingenting å si for kvaliteten bare utseendemessig.

TIPS.
Sett på en vifte ved tørketidene så får du sirkulasjon i rommet ( ikke direkte mot mikrosementen)
Rengjør stålbrettet godt for hver påføring.
Etter 48 timer kan det brukes med forsiktighet unngå mest mulig vann og tørk av vann etter bruk.
Herde prosessen tar ca 2 uker før ferdig herdet.

HUSK HELSE OG SIKKERHETSFORSKRIFTER OG BRUK VERNEUTSTYR MASKE OG BRILLER.