BRUKSANVISNING VÅTROM/BAD/GULV/BELASTEDE OMRÅDER:

DETTE ER VIKTIG FØR DU BEGYNNER.

Underlaget må være slett og konstruksjonen stabil.
Med fliser som underlag sjekk att det ikke er bom og att de sitter godt fast.
Underlaget må være fri for støv,fett og annet smuss som kan hemme heft (primer)

PRIMER
Primer kommer i 2 varianter .
1. Primer til sugende underlag som f.eks spon,betong og avrettningsmasse osv… Skal blandes 1.1 med like deler vann.
2. Spesialprimer til ikke sugende undelag f.eks fliser,laminat,glass og metall osv.. Spesialprimer er ferdigblandet til bruk.
Du begynner med å prime underlaget med primer. Påføres med rulle eller kost ( anbefaler kost) Tørketiden beregnes til 2-3 timer.

TIPS : Om du primer mellom hvert strøk mikrosement tørker den ikke ut så fort og gjør påføringen enklere.

BASE TIL FIBERNETTING
Bland basen til fibernettingen med vann til den får en lett konsistens , dette er til å forsterke underlaget. Beregne ca 2 kg sement til 1 m2 flate , legg så fibernettingen i massen og dra stålbrettet over så nettingen bakes inn i massen. Tørketid ca 12 timer.
Etter att base med netting er ferdigtørket påføres ett strøk med primer før mikrosementsystemet. Tørketid 2-3 timer.

Her er det også en fordel å prime før mikrosementsystemet-

MIKROSEMENT GROV (1 lag)
Bland mikrosement Grov med vann. Beregne ca 1 kg sement til 1 m2 flate. Massen blandes med elektrisk visp til det blir en konsistens som er lett/tynn å jobbe med og fri for klumper.
Visp først en gang og vent 5-10 min og visp igjen. Bland det du vil klare å bruke sånn ca 0,5 t arbeid (da massen tørker forholdsvis raskt i bøtten).Bruk ett stålbrett å påføre mikrosementen i et tynt lag.(Dra massen gått utover).Tørketid ca 6 timer .
Når Mikrosementen er tørket kan den slipes med maskin eller for hånd for å fjerne nupper osv.. (husk å rengjøre for støv) For å unngå sliping , glatt med stålbrett når mikrosementen begynner tørke/bli hard.
Rens ofte stålbrettet med en fuktig klut når du glatter.

PIGMENT/FARGE
Pigmentet kommer i flaske og er målt opp til den mengden mikrosement fin/medium du har , Ta ca 6-7L vann i en kanne (pr 10m2(2 lag)) og 1 flaske pigment/farge i kannen, da har du den kannen med vann til og blande mikrosementen med og vil da få en jevn og lik farge , husk å riste kannen godt for hver gang du skal blande opp mikrosement da pigmentet vil falle til bunnen.Det er ikke sikkert man bruker opp alt fargetvann, det avhenger av hvilken konsistens man liker å jobbe med.

NB.. Om du har bestilt 5 m2 kit så kommer det en halv flaske og skal da blandes med ca 3 L vann….

MIKROSEMENT MEDIUM ( 1 lag Grov + 2 lag Medium )
Vannet ristes godt (om du har pigmentet i , pigmentet må ikke ligge igjen i bunnen)) å blandes i Mikrosementen på samme måte som Grov og beregn 0,7-0,8kg pr m2 pr lag. Her blandes det også så mye man klarer arbeide på 0,5 timer.
Mikrosementen påføres med stålbrett og dras ut i jevne bevegelser.Tørketiden er også her 6 timer pr strøk. Overflaten slipes til ønsket resultat og rengjøres for støv før neste lag påføres.
For å unngå sliping, glatt med stålbrett nå mikrosementen begynner tørke/bli hard.
Rens ofte stålbrettet med en fuktig klut når du glatter.

SEALER / IMPREGNERING
Når alle lag er tørre og rengjort for støv påføres sealer som fortynnes med 1.1 (like deler sealer og vann) påføres med kost( ca 1m2 om gangen) og dra over med svamp i sirkler. Tørketiden her er 2-4timer.

TIPS : Om du påfører 2 strøk med sealer vil du være sikker på att porene er mettet og vil da gjøre det enklere med påføringen av lakk.

LAKK
Forsegle Mikrosementen med 2 komponent vannbasert lakk ( 10 deler lakk til 1 del herder)og påføres med egnet rulle for lakk og legg 3 lag
Første strøk tilsettes ca 8% vann og de neste 5% vann.
Tørketiden mellom strøkene er 3-4 timer.
Rør opp lakken med riktig blandingsforhold (bland ikke alt opp om gangen) la lakken stå ca 10min før du rører igjen (få ut luftbobler )
Legg 3 så tynne lag som mulig , om lagene er for tykke vil det begynne herde fra toppen og man kan få luftbobler under. Neste lag kan lakkes etter 3-4 timer.
Lakken blir også hardest ved tynne lag.

NB Det kan forekomme “weetlook” flekker i dusjsonen rundt sluket ( ved bruk av Mr Elastic er det minimal sjanse for “weetlook”) , dette har ingenting å si for kvaliteten bare utseendemessig.
Det viktigste for å ikke få weetlook er å sørge for att det er tett ved sluk så ikke vann trenger inn , ett tips er å bruke fliselim rundt sluk og være nøye med å forsegle med lakken…

TIPS.
Det kan med fordel slipes (litt avhengig av resultat du vil ha) mellom strøkene , støvsug etter sliping for å unngå støvkorn/struktur i neste omgang med mikrosement.
Sett på en vifte ved tørketidene så får du sirkulasjon i rommet ( ikke direkte mot mikrosementen)
Rengjør stålbrettet godt for hver påføring.
Etter 48 timer kan det brukes med forsiktighet men unngå å dusje til ca 2-3 dager
Herde prosessen tar ca 2-3 uker før ferdig herdet.
Varmekabler kan slås på etter 28 dager og med forsiktighet.

HUSK HELSE OG SIKKERHETSFORSKRIFTER OG BRUK VERNEUTSTYR MASKE OG BRILLER.

P.S Fikk du god service legg gjerne igjen en kommentar på vår facebookside Fokhus ( vi er deg evig takknemlig) , om du ikke er fornøyd vil vi gjerne vite det så send oss en mail på post@fokhus.no så vi kan få gjort noe med det 🙂

 

BRUKSANVISNING VEGGER/BENKEPLATER:

DETTE ER VIKTIG FØR DU BEGYNNER.

Underlaget må være slett og konstruksjonen stabil.

Med fliser som underlag sjekk at det ikke er bom og att de sitter godt fast.

Underlaget må være fri for støv, fett og annet smuss som kan hemme heft (primer)

 

PRIMER

Primer kommer i 2 varianter.

  1. Primer til sugende underlag som f.eks. spon, betong og avrettningsmasse osv. Skal blandes 1.1 med like deler vann.
  2. Spesialprimer til ikke sugende underlag f.eks. fliser, laminat, glass og metall osv. Spesialprimer er ferdigblandet til bruk.

Du begynner med å prime underlaget med primer. Påføres med rulle eller kost (anbefaler kost) Tørketiden beregnes til 2-3 timer.

TIPS: Om du primer mellom hvert strøk mikrosement tørker den ikke ut så fort og gjør påføringen enklere.

 

PIGMENT/FARGE

Pigmentet kommer i flaske og er målt opp til den mengden mikrosement fin/medium du har, Ta ca. 6-7L vann i en kanne (pr 10m2(2 lag)) og 1 flaske pigment/farge i kannen, da har du den kannen med vann til og blande mikrosementen med og vil da få en jevn og lik farge, husk å riste kannen godt får hver gang du skal blande opp mikrosement da pigmentet vil falle til bunnen.Det er ikke sikkert man bruker opp alt fargetvann, det avhenger av hvilken konsistens man liker å jobbe med.

 

  1. Om du har bestilt 5 m2 Kit så kommer det en halv flaske og skal da blandes med ca. 3 L vann ….

 

MIKROSEMENT MEDIUM (1 lag Grov + 2 lag Medium)

Vannet ristes godt (om du har pigmentet i, pigmentet må ikke ligge igjen i bunnen) å blandes i Mikrosementen på samme måte som Grov og beregne 0,7-0,8kg pr m2 pr lag. Her blandes det også så mye man klarer arbeide på 0,5 timer.

Mikrosementen påføres med stålbrett og dras ut i jevne bevegelser. Tørketiden er også her 6 timer pr strøk. Overflaten slipes til ønsket resultat og rengjøres for støv før neste lag påføres.

For å unngå sliping, glatt med stålbrett nå mikrosementen begynner tørke/bli hard.

Rens ofte stålbrettet med en fuktig klut når du glatter.

 

SEALER / IMPREGNERING

Når alle lag er tørre og rengjort for støv påføres sealer som fortynnes med 1.1 (like deler sealer og vann) påføres med kost (ca. 1m2 om gangen) og dra over med svamp i sirkler. Tørketiden her er 2-4timer.

TIPS: Om du påfører 2 strøk med sealer vil du være sikker på at porene er mettet og vil da gjøre det enklere med påføringen av lakk.

LAKK

Forsegle Mikrosementen med 2 komponent vannbasert lakk (10 deler lakk til 1 del herder) og påføres med egnet rulle for lakk og legg 2 lag

Første strøk tilsettes ca. 8% vann og de neste 5% vann.

Tørketiden mellom strøkene er 3-4 timer.

Rør opp lakken med riktig blandingsforhold (bland ikke alt opp om gangen) la lakken stå ca 10min før du rører igjen (få ut luftbobler)

Legg 3 så tynne lag som mulig, om lagene er for tykke vil det begynne herde fra toppen og man kan få luftbobler under. Neste lag kan lakkes etter 3-4 timer.

Lakken blir også hardest ved tynne lag.

NB Det kan forekomme “weetlook” flekker i dusjsonen rundt sluket (ved bruk av Mr Elastic er det minimal sjanse for “weetlook”), dette har ingenting å si for kvaliteten bare utseendemessig.

Det viktigste for å ikke få weetlook er å sørge for at det er tett ved sluk så ikke vann trenger inn, ett tips er å bruke fliselim rundt sluk og være nøye med å forsegle med lakken …

 

TIPS.

Det kan med fordel slipes (litt avhengig av resultat du vil ha) mellom strøkene, støvsug etter sliping for å unngå støvkorn/struktur i neste omgang med mikrosement.

Sett på en vifte ved tørketidene så får du sirkulasjon i rommet (ikke direkte mot mikrosementen)

Rengjør stålbrettet godt for hver påføring.

Etter 48 timer kan det brukes med forsiktighet men unngå å dusje til ca. 2-3 dager

Herde prosessen tar ca. 2-3 uker før ferdig herdet.

Varmekabler kan slås på etter 28 dager og med forsiktighet.

HUSK HELSE OG SIKKERHETSFORSKRIFTER OG BRUK VERNEUTSTYR MASKE OG BRILLER.

P.S Fikk du god service legg gjerne igjen en kommentar på vår facebookside Fokhus (vi er deg evig takknemlig), om du ikke er fornøyd vil vi gjerne vite det så send oss en mail på post@fokhus.no så vi kan få gjort noe med det 🙂

 

 

USER MANUAL:
THIS IS IMPORTANT BEFORE YOU BEGIN.
The substrate must be clear and stable construction.
With tiles, you must check that it’s not boom and that they are firmly connected.
The substrate must be free of dust, grease and other dirt that may inhibit the adhesion (primer).

PRIMER
Primer comes in 2 varieties.
1. Primer to the surface e.g., sucking shavings, concrete and screed etc. To be mixed with equal parts 1.1 water.
2. Special primer to not sucking surface e.g. tile, laminate, glass and metal, etc. Special primer is pre-mixed to use.
You begin to prime the surface with primer.
Be applied with a roller or brush (recommend dietary) drying time is calculated to be 2-3 hours.
Tip: If you take primer between each coat, microsement will
not dries so fast and makes the application easier.

BASE TO FIBER MESH
Mix the base to fiber mesh with water until it gets a light consistency, this is to reinforce the reinforce the substrate.
Calculate about 2 kg cement to 1 m2 surface, place so fiber mesh in the mass and drag the steel folded over so netting into the baked mesh.
Drying time about 12 hours.
When the base with mesh is finished drying, putt on one coat of primer before microsementsystem. Drying time 2-3 hours.

PIGMENT/COLOR
The pigment comes in the bottle and is measured up to the amount of mikrosement fine/medium you have, take approximately 6-7L water in a can(pr 10m2( 2 layers)) and 1 bottle of pigment/color in the jug, then you have the jug with water and mix with mikrosementen and will then get a smooth and equal color , be sure to shake the can well every time you should mix up mikrosement when the pigment will fall to the bottom. You may not use up all fargetvann, it depends on what consistency you like to work with.
NB. If you have ordered 5 m2 Kit so it comes a half bottle and should then be mixed with approx. 3 L water.

MIKROSEMENT GRUESO/BASE (1 layer)
Mix mikrosement Grueso with water. Calculate about 1 kg cement to 1 m2 surface. The pulp must be mixed with electric whisk until it becomes the consistency that is easy to work with and free of lumps. Whisk first once and wait my 5-10 and whisk again. Mix it you will be able to use like that about 0.5 t work (when the mass dries relatively quickly in the bucket).
Use one steel boards to affix the Mikrosementen. Drag the microsementen out in a thin layer. Drying time approx. 6 hours.

Mikrosementen is dried it can be ground by machine or by hand to remove the knobs, etc. (Remember to clean for dust) To avoid grinding, smooth with steel tray when mikrosementen begins to dry/be hard. Cleanse often steel Board with a damp cloth when you iron.

MICROSEMENT MEDIUM (1 layer grueso/base + 2 layers Medium)
Shake the water well if you have the pigment in the water, mixed in the same way that microsement base and calculate 0,7-0,8 kg per m2 per layer. Mix that you will be able to use like about 0.5 hours work.
Microsement are applied with steel boards and pulled out in smooth movements.
Drying time is also here 6 hours per coat.
Surface sanded to the desired result and cleaned of dust before the next layer is applied.
To avoid grinding, smooth with steel boards before microsement start drying/be hard. Cleanse often steel board with a damp cloth when you iron.

SEALER/IMPREGNATION
When all layers are dry and cleaned from dust coat of sealer as diluted with 1.1 (equal parts sealer and water) applied with cost (approximately 1m2 at a time) and go over with the sponge in the circles. Drying time here is 2-4timer. Tip: If you apply 2 coats of sealer do you want to be sure that the pores are saturated and will then make it easier with the application of varnish.

VARNISH
Seal the Mikrosementen with 2 component water-based varnish (10 parts paint to 1 part hardener) and applied with suitable scroll for lacquer and add 3 layers first coat is added about 8% water and the next 5% water. Drying time between the strokes is 3-4 hours. Stir up the paint with the correct proportions (do not mix everything up at a time) let the lacquer stand approximately 10 min before you touch again (get out air bubbles). Add 3 so thin layers as possible, about the teams is too thick it will start from the top and harden one can get air bubbles underneath. The next layer can lakkes after 3-4 hours. The paint is also the hardest by thin layers.
NOTE it may occur “weetlook” spots in the shower zone around the drain (by the use of Mr Elastic there is minimal chance of “weetlook”), this has nothing to say for the quality only in appearance.

Tips.
It can with advantage be sanded (a bit depending on the result you want) between the strokes, vacuum after sanding to avoid dust/structure in the next round with microsement.
Set on a fan by dry times so get your circulation in the room (not directly against microsement) clean the steel board good for each application.
After 48 hours, it can be used with caution but avoid to shower to approximately 2-3 days.
Harden process takes approximately 2-3 weeks before the finished cured. Underfloor heating can be turned on after 28 days and with care.

REMEMBER, HEALTH AND SAFETY REGULATIONS AND USE PROTECTIVE EQUIPMENT MASKS AND GLASSES.
P.s did you get good service feel free to leave a comment on our facebookside Fokhus AS(we are eternally grateful), if you are not satisfied, we will be happy to know it then send us a mail at post@fokhus.no so we can do something about it.